Sayfalar

Pazartesi, Ağustos 27, 2007

Nev-i Cafe


Fotoğraf gezilerimizin bir tanesinde Eminönü'nden Fener'e doğru giderken yol üzerinde çok güzel bir kafeye rastladık: Nev-i Cafe.
Hem güzel Haliç manzarası hem de hoş iç mekanıyla gidilip görülesi, oturulup birşeyler yiyip-içilesi bir yer.
Kafe ile ilgili ayrıntılar ve fotoğraflarını görmek için burdan buyrun: Nev-i Cafe

8 yorum:

Adsız dedi ki...

henüz yorum yokken ben ilk yorumu yapayım. ben bu kafeye bayılmıştım doğrusu. terasında püfür püfür rüzgar sırtınızı sıvazlarken kahvenizi yudumlayabiliyorsunuz. çok şahane bir yer. gene yolumuz düşse de gene gitsek.

Mihman dedi ki...

yolumuzu birlikte düşürelim o halde :)

esulak dedi ki...

Haftasonu gittim, servis yapan elemanlarının çayımızı bize zehir ettiği, mekan, çok kabalar elemanları, kimsenin kimseye o derece kötü ve kabadavranmaya hakkı yoktu.. Değerli dostlarım yanında rezil ettiler beni birdaha asla gitmeyeceğim sanırım! mekan çok güzel ama iki çaput koymakla esnafolunmuyor! rezalet bir yer

arzuleyal dedi ki...

cadı kazanı isminden etkilenerek bu tarz bi yorum yaptı kanısındayım...öyle şirin ve küçük hiç bir müessese böylesi bi riski alamaz ..müşterisini misafirini rencide etmek hiçbir hizmet mantığında yoktur..onlar memnun ederek var olacaklarını bilirler..nevi uzun zamandır var ve sevenleri müdavimleri de bunu gösteriyor....ben ve arkadaşlarım oranın doğallığını çok seviyorus..çünkü mekanı mekan yapan içinde ki insanlardır..oranın eski halini virane halini resimlerden gördüğüm zaman bu iki çaputla bu hale gelemez demiştim..orada ki hiç bir çalışanın bana kabalık edememesi de mekan kadar çalışanları kadar müşterisinin de kalitesini gösteriyor bence...istediğini söyleyen istemediğini işitiyor hayatta...sevgiyle kalın..telveyle kalın...

Adsız dedi ki...

Hem kafeye hemde çalışanlara bu denli terbiyesizce bir karalama yapılması kesinlikle etik değil. Devamlı misafiri oldugum nev-i cafe de bugüne kadar ne çalışan arkadaşlardan ne mekan sahibinden en ufak bir olumsuz davranış görmediğimi belirtmek isterim. Gelen kişilere müşteri değil misafir gözüyle bakan tek cafe. Bu kadar ince düşünen kişilerden nasıl olurda bir saygısızlık görülür anlamış değilim. İlk yorumu yazan arkadaşla aynı fikirdeyim mekan harika. istanbul'un en iyi, en dingin, en kaliteli, mekanlarından birisi. İlk defa hakkında kötü yorum görüyorum ve inanamıyorum. Demek gerçekten nankör,memnuniyetsiz insanlar var. Verilen emeğe yaptığın terbiyesizliği nev-i de sana bir kahve ısmarlayarak tartışmak isterim cadı kazanı.

Adsız dedi ki...

ben trabzondan geldıgımde arkadasım getırdı benı ılk defa daha sonra mudavimi oldum sunu soylemelıyımkı dogal yapısıyla dızynıyla servıs elemanlarıyla sunumuyla muhtesem bır yer..ıstanbulda gormenız ve gıtmenız gereken harıkulade bır yer...ayrıca servıs elemanlarının hepsı cana yakın guler yuzlu ve ck kıbar ınsanlar..bız su ana kadar hıc bır kotu muamele gormedık ve ızlenımlerımız kadarıyla tum musterılere aynı sekılde guler yuzle hıtab edılıyor

Mihman dedi ki...

gerçekten ben de merak ettim. en iyisi müsait bir zamanda kendim gidip göreyim nasıl bir yer olduğunu :)

her iki görüş de bana göre önemli. bazan 99 müşteriyi memnun edersiniz 1'ini edemezsiniz. bu demek değildir ki kötü bir yer. fakat o 1 müşteriyi de memnun etmek gerekiyormuş demek ki.

http://www.fatihhaber.com dedi ki...

Abdullah Gözaydın
Nev-i Cafe ticari bir işletme değil, Tamamen gönül bağı ile kurulmuş bir mekan, bir misafirhane.
Hiçbiryerde göremeyeceğiniz özel ilgi Nev-i caf'de doğal davranışlardandır. İşletmenin vazgeçilmez politikasıdır.
Önce dar mekanda sıcak karşılama, ikramların kalitesi, kar amacı gütmeyen fedakarlık, yok böyle bir yer bazı şeyler anlatılmaz yaşanır.
denemekte fayda var diyorum, denemeden ön yargıda bulunulmasını doğru bulmuyorum
Not: Cadı kazanı rumuzlu katılımcı çok olumsuz birşeyler yazmış, yazdıklarını müdavimler cevapladı, ben orada bir olumsuzluk olmuş ise mutlaka kişiler beyoğlu barlarında yaptıkları taşkınlıkları orada yapmaya kalkmışsa, çevreyi rahatsız etmiş ise birkaç defa ikaz edilir, anlamayan olursa istenmeden hesap önlerine konulur, itiraz olursa yapacak birşey yok, orada huzur ve aheng her şeyden önemlidir.
Gürültü yapacak, çevreye rahatsızlık verecek davranışları eğlence sayanlar siz hiç nev-i cafe ye gitmeyin.....