Sayfalar

Çarşamba, Haziran 10, 2009

Nur Gölünde Yatasın Faruk Bey

Muziplikten geri durmaz, takılırdı. Sonra ben, sırf takılmak için söylediği sözlere kafayı takardım bazen. Hem güldürüp hem düşündürmek herkesin aşı değildir zaten.
Üç yıl önce: "Sizin yeğen bu kadar teyzenin içinde bebeklerle evcilik oynar" demişti de ben de bu şakayı kafaya takmıştım. "Sahiden ya, bir tuhaflık olmasın çocukta..." diye.
Şu bir haftadır, "Faruk Bey, bizim yeğen atla silahı çok seviyor, erkekliğin üçte ikisini tamamladı." diye yazayım istedim. Yazayım ki Faruk Bey gelsin okusun, "gelsin" ve "okusun" diledim.
Her şey o kadar eskisi gibi olacaktı ki, böyle yazılar yazacaktık, gülecektik, sıkıntı üzüntü dile gelmeyecekti. Hastalık lafı kalkacaktı tedavülden. Bir türlü olmadı.
Her görüşmemizde daha iyiydi. Bu da umut vermişti bize.
"Kanser" kelimesini kullanmadık hiç. Hakkla yalnız kaldığımız anlarda dile geldi, eteklerden döküldü herşey.
Dua ettik, umut ettik.
Şimdi bütün o sinir olduğum, saçma bulduğum klişe sözleri söyleyesim var: "Kalbimizde yaşayacaksın" gibi mesela ve her defasında en rahatlıkla arkasına sığındığım taziye sözünü hiç söyleyesim gelmiyor...
Ateş düştüğü yeri yakar biliriz. Biz belki o ateşin sıcaklığını hissettik canımız ciğerimiz acıyor sadece. İşte bu yüzden ateşin düştüğü yere, ailesine Mevladan sabır diliyorum.
Ve dualarımızı ona vâsıl et Rabbim... Şimdi artık daha çok dua etme vakti...
O, bu iskeleye değil, senin rahmetine ulaştı.
Ona şefkatinle merhametinle muamele et...

5 yorum:

n_marmara dedi ki...

yaşamak için uzun ömür gerekmez. yaşamak için bir şeyler yapmak da gerekmez. yaşamak için onun kadar sahici olmak yeterlidir.

Ne ararsan bulunur derde devadan gayri.

Mihman dedi ki...

sahiden...

Siyah elma dedi ki...

AMİN. ALLAH RAHMET EYLESİN...

aylak adam dedi ki...

Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Ne zamandır seviniyordum iyileşti artık diye. iyileşmek ancak kalpte olurmuş böyle zamanlarda. seksek çizgisinden gelen telefonla öğrendim kaybettiğimizi üzüldüm çok yıllardır tanıdığım birini kaybetmiş gibi. Alalh rahmet eylesini mekanı cennet olsun. Geriden kalanlar Allah sabır versin, giden gidip krutluyor belki de ben çok kalanlara üzülüyorum.

Mihman dedi ki...

amin